Vișinile - o sursă de tinerețe și un antibiotic natural
Vișinele sunt o boabă gustoasă și sănătoasă, iar iulie este culmea sezonului de vișine. Vișinile sunt cultivate și mâncate de mii de ani. A fost servit în Roma Antică, Grecia și China. Se crede că vișina a apărut pentru prima dată în Persia și a fost adusă în Europa de păsări.
Vișinile sunt bogate în pectină și substanțe bactericide, acizi succinici, citrici, salicilici și elagici. Acestea din urmă au un efect protector asupra organismului, protejându-l de apariția celulelor canceroase, curăță de toxine și îmbunătățesc funcționarea intestinelor.
În compoziția sa, vișinile conțin o serie de substanțe utile:
- vitaminele din grupa B și E;
- acid ascorbic;
- caroten;
- riboflavină;
- acid folic;
- zinc;
- cupru;
- iod;
- fier;
- calciu.
Un păhar de suc de vișine pe zi va încetini procesul de îmbătrânire, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea de Stat din Michigan. Sucul de vișine este, de asemenea, utilizat ca tratament alternativ pentru diferite afecțiuni ale pielii. Vișinile sunt o boabă destul de versatilă. Poate fi folosit în orice rețetă cu fructe de padure și fructe. Aceste boabe sunt foarte aromate și au o aciditate plăcută, prin urmare se potrivesc nu numai pentru rețetele dulci, ci și cele din carne.