Carne de vita cu prune uscate
Friptură ideală pentru cine de familie și festive. Un fel de mâncare consistent și hrănitor cu gust picant este cel mai bine pregătit în perioada de toamnă-iarnă, când corpul nu are suficientă energie și o persoană se reconstruiește pentru sezonul rece.
• Carne de vită - 1,4 kilograme
• Arc - 3 bucăți
• Morcovi - 2 bucăți
• Țelină - 3 bucăți
• Ulei de măsline - 2 linguri
• Dragă - 2 linguri
• Bulion de carne - 1, 5 pahare
• Prune uscate - 200 grame
Tăiați morcovii, țelina, ceapa și carnea în bucăți mici.
Se prăjește carnea de vită în ulei de măsline, se transferă într-un castron separat, se adaugă miere și bulion acolo - se fierbe timp de 40 de minute.
Apoi prăjiți toate legumele separat și adăugați-le la carne.
Presărați prune uscate. Lasă friptura prăjită încă 15 minute.