Prăjitura cu căpșuni
Astăzi vă oferim o rețetă foarte simplă pentru a pregăti o prăjitură delicioasă cu căpșuni. Procesul de pregătire nu este atât de dificil, principalul lucru este să urmăriți cu strictețe toate instrucțiunile rețetei noastre. Gustul desertului depinde în mare măsură de calitatea pomușoarelor, așa că alegeți doar cele mai proaspete și parfumate.
- 6 ouă mari
- 250 gr. făină
- 200 gr. zahăr
- 2 linguri zahăr-pudră
- 5 linguri de apă clocotită
- 1 pungă de zahăr vanilat
- 300 gr. căpșuni (cireșe/piersici/caise/prune)
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Se amestecă gălbenușurile cu zahărul pudră până când amestecul devine spuma ușoară.
Adăugăm, pe rând, 5 linguri de apa clocotită (eu o fierb, nu folosesc apa direct de la robinet) și amestecăm după fiecare lingură adăugată.
Adăugăm făină și mixam până la omogenizare.
Adăugăm în două tranșe albușurile bătute cu 2 linguri de zahăr-pudră. Se amestecă ușor de jos în sus cu o furculiță pentru a înmuia aluatul.
Punem aluatul în tavă,tăiați fructele în cuburi sau felii subțiri deasupra. Coaceți tarta de căpșuni timp de 30 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C. În primele 15 minute, NU deschideți cuptorul.